Nu kommer snö och vinter! Passar ju så himla bra, precis lagom till advent! Julkänslan infinner sig direkt. Spelar julmusik och höjer känslan ännu mer;)

Patrik befinner sig i Sätra Brunn på konferens och julbord och själv ska jag iväg på en riktig tjej-kväll.

Ha en bra fredag!

Patrik på möte i Stockholm idag, och var förbi Gun och Åke på en fika på vägen tillbaks.
Annette tillbringade torsdags-kvällen på bostadsrättsföreningens styrelsemöte. En lång dag för oss båda. Lite förberedelser och fix inför morgondagen, och gos med katterna! De är för härliga våra herrar här hemma!
En sådan här lite småruskig dag känns sommaren ganska långt borta. Men just nu kom den mycket närmare för en stund i tanken- vår sommarresa är preliminär-bokad!!! Vi blev aldeles kära i Parga förra året och känner oss inte klara där- känns underbart att få komma tillbaks! Lite mer verkligt också när det finns en prel-bokning!
I veckan startade Peter Balonius sin nya blogg om Träning, Tävling och hälsa. http://balonius.se/
Väldigt trevligt att få vara den första " Månadens profil" Ligger uppe på sidan under fliken Månadens profil.
 
 
Ikväll har vi letat fram julbelysningen. Blir så mysigt sken och riktig jul-stämning direkt! Har tjuvstartat och tänt den också. Lite lyxigt med nybakat advents-fika också. Marianne var förbi oss med massor av gott fika- Tack snälla mamma!!
 

Ikväll struntade vi i matlagning. Vi träffades på Taco-bar efter jobbet och åt tisdagsmiddag där. Blev sen en lugn kväll hemma med brasa, katter och TV.

Middag hemma hos Henke ikväll! Patrik Hjälpte till med lite lamp-upphängning också.
Hemma sedan hyrde vi film och kombinerade med lite data-jobb.  
Måndags-träning och lunch på Lögarängen igen! Halvlek kan man säga.Det är roligt, Jobbigare än man tror, mycket teknik och faktiskt konditionskrävande. Det går frammåt- Lasse är fantastisk på att lära ut och fånga upp oss precis där vi är. Har verkligen varit givande.
Vi promenerade genom Stockholm under förmiddagen och besökte bland annant Stadshuset. Väldigt vackert! Vi träffade Gun och Åke och strosade lite på Gamla stans Julmarknad och åt lunch på en liten restaurang i närheten.
 
Helgen har gått så jättefort, men vi har haft fantastiskt bra. Skönt att komma hem till våra katter också- och vi verkar efterlängtade. Patrik hann med en mil-runda.
Glögg-premiär här hemma blev det iallafall!
Hela gänget på Viking-terminalen igår ( lördag). Var ett glatt gäng somskulle åka iväg på kryssning- var så roligt att träffa dem en stund.
Vi hade sedan en rolig lördag-kväll. Lite fördrinkar i baren på Amaranten och sedan middag på en liten Italiensk restaurang i närheten. Vi har verkligen blivit bortskämda med god mat i helgen!
 

Så roligt att träffa Annie med familj idag på Viking-terminalen. Hon blev överraskad med en hemlig resa, var så roligt att vinka av dem en snabbis. Alla var så glada och det smittade av sig!

Shoppar lite planlöst i Stockholm. Bara så mysigt att strosa och ha massor av tid. Har nu hittat till en liten pub/restaurang för en vätskepaus.

Den riktiga julstämningen har inte infunnit sig. Det beror nog på att det regnar istället för att snöa.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1046475/images/2012/pic_50b0b78c9606ee2e5b16732e.jpg" class="image">

Checkade in på affärshuset Inedal och tillbringade kvällen på en Italiensk restaurang i närheten. Nästan lite semesterkänsla. Mysigt att byta miljö, den här helgen ska vi bara ta det lugnt och må bra! Riktigt god mat har vi njutit av ikväll. En väldigt bra start på vår helg!

En lång dag för oss båda, som började väldigt tidigt!!  Efter en sådan här dag finns inte mycket energi kvar när dagen är över.  Patrik sprang iallafall milen på Björnön efter jobbet. Sen blev det en lite små-festlig torsdags-middag för att lyxa till denna långa dag lite och film på det. Packning och förberedelser för helgen också.
 
 
 
 
En riktigt slö kväll hemma. Jul-fika, brasa och film. Vi har båda en väldigt tidig morgon i morgon- så det här passade jättebra!
En jättemysig kväll med vår 21-åriga son! Vi åt middag och drack öl på Bishop Arms och hade roliga och bra samtal. Måste vi göra oftare! Känner oss så glada och nöjda med kvällen.
 
Idag fick vi lunch-besök av Eva i studion. Väldigt roligt att träffas-det var länge sedan, tiden går ju så fort!!
21 år sedan våra liv berikades med en son! Vart tog tiden vägen?
Så mycket stolthet och kärlek i en salig blandning- och så ska det väl kännas att vara förälder!!
Stort grattis vår älskade unge!!!

Börjar få lite julkänsla! Älskar julen- bästa tiden på hela året, så mysig tid vi har framför oss.
Ikväll luktar det också lite jul här hemma. Har bakat ett stort gäng lusse-katter och lite matbröd. Blev en riktig go-fika på kvällen.

Precis avverkat vår andra lektion i crawl och ätit en snabb-lunch här i badhuset. Patrik hade bråttom tillbaks till jobbet, men jag tänker ta lite lyx-tid med bastu och en lugn stund. Fånga stunden- njuta av oplanerad tid som man inte alltid har. Härlig känsla!

Idag har hela storfamiljen uppvaktat Henke, som blir 21 år i veckan. Vi var hembjudna på fika på eftermiddagen och han fick visa upp sitt hem för farmor och farfar och faster som inte varit där tidigare.
Vi väntar dock med våran uppvaktning till den riktiga dagen!
Söndag-kväll nu! Vi jobbar båda vid våra datorer och lyxar med lite röd-vin. En ny sort vi inte provat förut, kommer från Patriks vin-lotteri-vinst. Väldigt gott!
En avkopplings-lördag utan några måsten. Inte så många iallafall, men man blir ju lite rastlös och behöver hitta på något mellan all avkoppling. Blev en motions-runda på Björnön, lite handling och lite säng-provning på Sova-butiken. Oj så svårt att välja ut "rätt" säng. Vi får fortsätta prova en annan dag.
Pizza och lugn TV-kväll hemma med katterna. Så mycket bättre, filmer, brasa och gosa med katterna. Jätteskön kväll!
 
 
 
Vi firade fredag på Tabazco med Pälle. Tacos och några öl innan hemgång. Så skönt med helg!!!!
 
Kycklinggryta och mys hemma efter ytterligare en lång arbets-dag. Är riktigt trötta och siktar på att landa i kudden riktigt tidigt ikväll!
Mathilda och Gösta hälsade på i Västerås idag! Den lille charmören var på alldeles strålande humör och var otroligt social. Väldigt roligt att träffa dem båda. Blev en liten fika/lunch i studion.
Efter jobbet var vi båda väldigt trötta och slitna. Patrik har ju jobbat under natten också, och fått för dålig sömn. Vi åt middag på Taco-bar och hyrde en film till kvällen. Kändes väldigt lagom.
Ikväll hjälpte vi Henke med att få upp hans nya taklampa och åt sedan middag tillsammans. Vi åt Tai-mat från Red Chili. Väldigt trevligt att få komma på besök hemma hos sonen och se hur bra han har det hemma. Ordningsamt värre- hade man ju aldrig kunnat ana för några år sedan ;)
Första crawl-träningen på lögarängen idag! Det var roligt, och vi fick mersmak. Lasse ( simläraren) är otroligt bra, och kunde fånga upp oss precis på våra olika nivåer. Ser fram emot våra lunch- träningar på måndagarna framöver- och vi kommer nog att ta någon extra-träning däremellan någon kväll.
Lång arbetsdag för oss båda!
Blev en relax-kväll hemma på kvällen. Fotbollsgalan och senaste Falk-filmen och lite jobb i soffan ;)
Farsdagsmiddag hos Marianne och Ingvar på eftermiddagen- en hel buffé med flera rätter och en hel efterätts-buffé också. Vi kommer nog aldrig bli hungriga igen ;)
Roligt att träffas allihop, det blir inte så ofta vi får ihop det. Vi passade på att göra vår julklappslottning också.
Henrik och Patrik gick sedan på bio- senaste Bond-filmen. Ett mysigt farsdags-firande bara far och son.
 
Sovmorgon! Vi är egentligen inte så bra på sovmorgnar, men idag sov vi till 10.00. Väldigt skönt!!
 
Vi har tagit en riktigt slö förmiddag. Sen kom vi igång med en promenad på Björnön.
Ett spontanbesök ute i Barkarö, blev fika och riktigt mingel- många spontana gäster anlände!
Blev sedan en riktigt lugn och bara skön mys-kväll hemma. Vi är rätt slitna och behöver nog det. Mat, vin och TV-
Firade fredag med Anna och Janne. Startade med AW på Fragolino och fortsatte sen med middag hemma hos oss. Fastnade på kvällstimmarna vid Spotify- och massor av gammal och bra musik.
Patrik var på miljöutbildning i VLT-huset igår, föreläsaren heter Per Holmgren.
En lång och intensiv dag med inslag av stress;)
Blev hämtpizza och soffhäng hemma. Orkade inte så mycket annat. Tar det lugnt med träning den här veckan eftersom vi har varit lite hängiga. Vila, sömn och god mat!  
 
Lugn kväll hemma med god mat. Potatisgratäng och svampfylld Rödspätta med vitt vin. Gott,gott!!!
Premiär för lussebullar också! En riktig julfika med både pepparkakor och lussebullar. Känns roligt och mysigt att julen närmar sig.
 
Annette och Henke fick en eftermiddag på IKEA med middag som avslut. En lampa, lite ljus och en ram handlade vi. Mysigt att få lite tid tillsammans och hinna prata riktigt.
Har en sjukling hemma. Blev en riktig filmkväll, vila och godis. Hoppas på snabbt tillfrisknande och inga nersmittningar här hemma. Har inte tid med sånt och har bestämt mig för att hålla mig frisk.
 
 
Vi har fixat endel hemma i helgen. Har äntligen letat fram våra gamla LP-skivor och ramat in några favoriter. Fler inramningar ska det också bli framöver. Så mycket minnen och bra känsla i alla dessa gamla godingar. Blir att leta fram lite gammal musik på Spotify.
Lite fler inköp från helgen:
 
1. En knippe gamla nycklar som nu hänger i vår hall. Vi ska åka förbi Vallby Friluftsmuseum och köpa en riktigt gammal spik som den ska få hänga på sedan. Men nu hänger den iallafall lite provisoriskt.
 
2. En byst i porslin som vi blev förtjusta i direkt. Passar jättebra i vårat vardagsrumsfönster. Så nöjda!!
 
3. Oljelampan som vi fick uppleva hemma hos Cissi och Mange i fredagas. Sprakande ljud, värmer och ger sådan mys-känsla. Så levande och fin. Vi köpte våran dagen efter och har använt den flitigt i helgen. 
 

Shoppat saker till vårt hem och fixat lite hemma idag. På vägen hem stannade vi på Fragolino och tog en öl och ett glas vin.

Gjorde Taccos hemma, och hade en lugn kväll hemma. Väldigt skönt!

Patrik hjälpte Henrik med att transportera en bil till Ransta på förmiddagen. Lite fix och trix och få ihop planerna endel. Henriks kompis Erik var också med. Nu är bilen på plats och Henke får börja mecka och laga!
 
 
Födelsedagsfirande för Cissi i Barkarö. God mat och så mysigt ordnat mitt i deras husrenovering. Roliga diskussioner och alla möjliga olika renoveringsförslag och ideér stöttes och blöttes.

Patrik sprang milen på Björnön efter jobbet. Annette jobbade sent. Det blev därför sen middag hemma.

En lugn kväll hemma för oss ikväll. Vi tittade på program som vi missat och som vi gärna vill se. Så mycket bättre och Berg flyttar in.

Veckan har gått otroligt fort. Märkligt att det snart är helg igen. Vi har mycket oplanerad tid i helgen- känns bra att få tid att fixa hemma.