Idag har vi ätit påskmiddag i Stockholm med Patriks föräldrar. Vi blev bjudna på fantastisk god lax.
När vi kom tillbaks till Västerås, tog vi en promenad genom stan och runt Svartån. Skönt att få röra lite på sig innan vi gick hem för att dega i soffan och mysa vid TV:n. En lugn kväll!
Löparrunda på Björnön på förmiddagen! Vi ökade båda två våra distanser- känner oss väldigt nöjda!
Ikväll lagar vi mat och myser hemma- känns skönt att få slappa och bara vara.
Provar ett nytt recept ikväll. Fanns med i senaste Buffé och såg så gott ut. Recept HÄR
Vi hoppar dock över banan, som vi inte gillar så mycket i varm mat.
Soffhäng och film- En oväntad Vänskap.
 
Riktigt trevlig kväll hemma hos familjen Deighton, med väldigt god mat och fantastisk underhållning! Litet husband som spelade så fint efter middagen!!
Paul och Charlotte
Annette och Patrik
Husbandet spelar: Liam och Tilly
 
Precis kommit hem från påsk-lunch i studion. Vi kombinerade familjefotografering och mat när vi ändå skulle samlas. Patrik hade lagat Janssons frestelse på förmiddagen, och sen blev det plockmat som vi gjorde igårkväll.
Vi har tagit lite familjebilder idag- har inte hunnit titta på dem än, men lägger upp några av dem här sedan.
Nu är vi hemma och tar det lugn en stund. Ska iväg till Charlotte och Paul på middag om en stund.
 
Nu har vi påsk-ledigt i 4 dagar!! Började vår påsk-helg med en öl på Bishop Arms och en liten promenad.
Mysig kväll hemma sedan med matlagning och lite vin. Gjorde ett påskbord,med skinka, sill och tillbehör.
Löparrunda på Björnön efter jobbet- jätteskönt att hinna ut i solen en stund. Löpning ger också ny energi!
Vi påsk-pysslade lite här hemma på kvällen. Känns så skönt att vi har en lång-helg framför oss!
Fler bilder från fotograf-träffen i måndags. Ett härligt gäng kollegor!!
På kvällen uppträdde Västerås improvisationsteater- många glada skratt!!
Patrik hade möte i Strängnäs idag, och passade på att besöka gästhamnen. Så annorlunda att se den här platsen på vintern. Vi har så mycket bra minnen från Strängnäs- och hoppas att vi ska få många bra stunder här i sommar.
Glada fotograf-kollegor besökte Porträttstudion idag! Fotograferna Maria och Anna från Östersund och Foto-gruppen från Skövde. Väldigt bra att få inspiration och byta tankar med kollegor!
 
Patrik vann första pris på vin-lotteriet på jobbet!!! 7 flaskor vin- inte dåligt!
Annette tillbringade dagen och kvällen ute på Lövudden med glada kollegor. Vi hade utbildningsdag och middag. Ser på Facebook att festen fortsatte hela natten med badtunna och det verkar ha varit väldigt trevligt. Gick själv hem vi 22.00 efter middagen.
Motion på Björnön i vår-vinter väder. Patrik sprang och jag promenerade.
På eftermiddagen fikade vi hos mamma och pappa.
 
Stor Köttbulle-verkstad hos oss på kvällen. Har gjort ett riktigt storkok! Så gott med riktiga köttbullar- vi gör det alldeles för sällan.
 
 
Tack älskade vänner för en jättemysig kväll!
Blev riktigt bortskämda med underbart god middag och så fint ordnat.
 
 
Långpromenad på isen ut till Östra holmen. Riktigt mysig dag, vi grillade korv och satt alldeles i lä bakom klipporna och bara njöt av en solig och härlig dag!
Vi firade fredag med en afterwork-date på Tabazco. Lite ö loch cola och Taco-buffé innan vi gick hem och hade mys-fredag hemma. Skön start på vår helg!
En alldeles oplanerad helg. Vi ska bara ta allt som det kommer och göra sånt vi har lust med för stunden. Känns oerhört lyxigt!
Patrik var nere vid vår båtplats idag. Så härligt att vara där- om 2 månader ser det väldigt annorlunda ut här. Hoppas få mycket bra tid i vår båt i år. Känns som att det kan bli så i år.
Vi har börjat prata lite smått om sommar och semester- Längtar!!!
 
Lunch nere på Kajens fik med Ingrid- deras sallader är underbara! Var ett tag sedan vi sågs, och vi hade så mycket att prata om. Så roligt att ses.
Lugn kväll hemma! Vi gjorde Kassler i ugn med annanas och riven ost. Myskväll vid TV:n.
 
 
 
Blev ett restaurang-besök på Taco-bar efter jobbet. Så skönt att gå förbi och äta på vägen hem, och sen bara komma hem och ta det lugnt. Känns som vardagslyx! En lugn TV-kväll hemma!
Träffade Mamma, pappa och Annica på Rönnby idag. Vi fixade med mammas nya telefon så att den nästan är alldeleas start-klar. Jag och Annica tog en liten promenad också.
Shoppingtur med Henke på kvällen och sedan åt vi Lasagne hemma hos oss. Mysigt att träffa honom.
 
Ännu en solig dag, plusgrader till och med idag! Vi tog med picknick och promenerade till Östra holmen idag också, Underbart! Spontanträffade Annie och Pälle nere vid isen- jätteroligt!
Nu är det officiellt: Patrik är anmäld till Vasaloppet 2014! Platserna släpptes kl. 8.00 i morse och såldes slut på 10 minuter. Vi satt klistrade vid datorn och knep en plats direkt när de släpptes!
 
Sköna, soliga, vackra vår-vinter-dag! Så härligt med sådana här dagar. Vi tog en lång-promenad på isen och fyllde på med massor av energi! Så härligt att kunna gå ut till Östra holmen- en av våra absoluta favoritplatser. Så mycket minnen och speciella stunder vi haft här- mycket båtminnen!  Roligt att att komma hit även på vintern.
Vi åkte förbi Vedbobacken och hejjade på Emma en snabbis, som precis kom nedsviscande med sin kompis Alva. Missade tyvärr Annica och Erik som tydligen befann sig i pulkabacken bredvid. Vi verkar ha gått om varandra precis. Lunch och fika hos Marianne och Ingvar efter våran lång-promenad!
En lugn lördag-kväll med god mat och mera film och bara mys. Jätteskönt!
Ett underbart blomarrangemangfrån familjen hängde på vår dörr när vi kom hem igår. Ljuvliga!
Tack snälla ni!!
Blev Pizza och film -kväll och bara en relax i soffan. Ska försöka få ihop en sådan helg och inte planera så mycket.-ta dagen som den kommer bara.
 
Den här bloggen är vår gemensamma, där tanken är att med hjälp av bilder bevara våra minnen och det vi gör dagligen. Har i början av detta år skapat en annan blogg också som är mer focuserad på det vi går igenom och det som händer mig just nu. Det är lättare för alla vänner att följa med och förstå och det är också ett sätt för mig att skriva ner lite tankar.
Kommer även i fortsättningen att hålla isär dessa. Men inser också att det blir svårare nu när allt drar igång och det vi gör blir väldigt mycket sammanblandat med var jag är i min behandling. Kan därför bli tomt här ibland, och då har jag skrivit mer på det andra stället, som handlar mer om den delen.
Adressen till min andra blogg: http://annetteibsen.blogg.se/
VÄLKOMMEN att kika in. Har valt att gå ut öppet med min sjukdom ( fick ett cancer-besked i slutet av januari) för att det underlättar att alla vet. Vårt liv kommer för en tid att vara lite annorlunda och jag kommer att se lite annorlunda ut. Men vi har landat i det här nu tror vi. Vi vill göra saker så vanligt som vi kan och vi har inga problem att prata om det vi går igenom. Vissa dagar är jag mer känslig och ledsen, det bara blir så- och det är OK det med. Det beror inte på att någon sagt något fel- det beror bara på att jag har en ledsam dag och inte kan styra över hur det känns. Men det är oftast skratt och gråt väldigt blandat även dessa dagar. Är i grunden en väldigt positiv och stark människa!
Igårkväll var vi för första gången på Guldstänk. Stadens företagare samlades, priser delades ut under väldigt festliga former och en god middag fast väldigt sen middag. Väldigt rolig kväll!
Erik och Ursula                                                             Patrik och Annette
Anki, Annie och Pälle
Annie, Anki, Ursula och Annette
Annie, Anki, Annette
 
Lite bilder från studion innan vi gick:
 
 
Ikväll har vi förberett våra kläder och tillbehör inför morgondagens stora fest: Guldstänk. 10-års jubileum i år! Ska bli så roligt!!!
Annars har vi jobbat vid datorerna och lyssnat på TV:n samtidigt.
Sneglar lite på nya boken som ligger här bredvid mig, men har inte börjat än. Att vara med i en bok-cirkel är faktiskt väldigt bra- det blir av att läsa! Annars läser jag bara på semestern.
 
Bokcirkel-kväll på Porträttstudion den här gången. Ikväll diskuterade vi Jonas Gardell och boken "Torka aldrig tårar utan handskar". Ett glatt gäng och en mysig kväll. Ny bok att läsa blev: Sju jävligt långa dagar.
Henke och Patrik åt middag på Bishop Arms. Jag gick förbi dem på vägen hem och vi satt kvar och pratade lite.
Det var roligt att träffa Henke litegrann!
 
Annica och jag på shoppingrunda på Erikslund idag- det gick väldigt bra och det blev mycket handlat. En bra dag med lunch och shopping!
På eftermiddagen träffade jag Cissi nere vid östra hamnen. Vi tog en fika på Kajens fik och njöt av solen och utsikten över Mälaren.
 
Förmiddagspomenad runt Svartån i vår-sol. Fortfarande lite kallt- men värmen är på väg!
Spontant inbjudna på korv-grillning på Rönnby till lunch. Roligt att träffa familjen en stund och väldigt gott att äta ute i vårsolen!
 
 
 
Film-eftermiddag hemma sedan. Superskönt att vi faktiskt fick till det med en Relaxig dag!!!
 
 
Middag hemma hos Jenny och Bertil igårkväll. De hade lagat en underbart god 3-rätters middag. Vi tittade på Melodifestivalen och hade en väldigt trevlig kväll.
Lördag morgon började med en liten samling hos familjen Bergh, med Cissi och Mange och hundarna. Liten prat och fika-stund tillsammans.
Vi har sedan tagit en lång-promenad på Mälaren. Mysigt att gå på isen i sånt härligt väder. Vi var bland annat förbi Utter inn. Mycket folk ute på isen idag!
På hemvägen blev det först ett vätskestopp på Kajplats 9. Vi satt ute på solsidan alldeles i lä- underbart!!!
Sedan vidare till Folkets bar för att träffa Annie och Pälle en stund. Väldigt trevligt!!
Nu är vi hemma och tar det lugnt en stund. Ska snart iväg på middag hos vänner på Viksäng.
 
 
Lunch med syster på Kajens Fik- salladerna där är fantastiska!!
På eftermiddagen fikade vi hemma hos Annica, Mamma och pappa kom också!
 
TV , mat och myskväll hemma. Lite jobb vid datorerna också!
Myskväll hemma med brasa och film.
Patrik är nu anmäld till  Vätternrundan 2013- Blir altså en Svensk klassiker även i år !!! Det var inte alldeles självklart att det skulle bli fler cykel-lopp- finns en slags hat-kärlek där!!  Själv ser jag fram emot att ta emot honom i mål efter 30 mil och följa honom hela natten innan via SMS. Väldigt spännande att vara suporter också.
Foto/Källa: Micke Fransson/ Vätternrundan
Patrik och jag lunchade på Sportköket- så och gott och bra salladsbord också!
På eftermiddagen var jag först hos Annie, sedan hos Annica och sist hos Henke. Pratade och fikade och bara umgicks.
En fin överaskning hängde på dörren när jag kom hem! En riktigt fin bukett tulpaner, tack snälla Gun-Britt, Sanna och Ulle med familjer. Var helt rätt dag för uppmuntran, hade haft en ganska tung dag!! Tusen tack!
 
Tidig morgon för att städa och packa ur vår stuga innan Vasalopps-starten. Vi kollade på starten i stugan och flyttade sedan över till Fjällbagarn. Där åt vi frukost-buffé och tittade på resterande del av Vasa-loppet.  Vi tittade tills eliten gick i mål- en mysig förmiddag!
Slut på vår semester-vecka nu. Vi har haft så himla bra, känns lite tråkigt att veckan är slut.
När vi kom tillbaks till Västerås tog vi en promenad genom stan- kändes vårigt och mysigt.
Kvällsmys med katterna och Pizza till söndags-middag! Lite skönt att vara hemma också!
Öppet-spår är en sådan fantastisk upplevelse både för åkarna och vi som är på sidan och hejjar på och servar våra åkare. Kvällen innan är full med förberedelser, logistic, vallning, få i sig rätt mat och planering. Grupp-bild från vår stuga, mitt i all uppladdning kvällen innan:
Själva tävlings-dagen startar väldigt tidigt. Vår kl. ringde 4.30 för att vi skulle hinna fixa frukost och ta oss ner till starten. -13 grader nere vid starten, och + 3 grader vid målgång- inte jättelätt att få till vallan rätt.
Så häftigt att vara nere på startområdet!
'
 
 
Den omtalade uppförsbacken nere vid starten:
Hejjarklacken som väntar på startskottet:

Sista kvällen i Sälen. Vi avslutade med en kväll på Spa. Riktigt mysigt. En drink i baren innan hemgång blev det också.

Stugmys, god middag och Melodifestival hemma i vår stuga sedan. Vi har förstädat och förberett för vår avfärd i morgon. Vill hinna se Vasa-loppet så mycket som möjligt. Tidig morgon i morgon!

Vi började dagen med lite längd-skids-träning på Gubbmyren. Känns i kroppen efter gårdagens slalomaktivitet- men det är ju också lite skönt! Ska kännas att man har jobbat med kroppen!

Nere på Sälfjällstorget är det förberett med grill och renfällar finns utlagda vid borden. Vi passade på att grilla korv till lunch. Så mysigt och gott att äta ute och värma sig med lite varm choklad.

Nu är vi sådär skönt slöa efter en aktiv förmiddag. Slöar i stugan en stund. Har bokat in oss på spa med bubbel om några timmar. Tror vi kommer vara ännu tröttare efter det!

Nu har vi precis kommit hem till stugan efter en mysig kväll. Ganska trötta efter dagen. Täcke i soffan och tittar på film är precis lagom nu.

Efter dagens utförsåkning tog vi en After Ski på Harrys. Vi gillar verkligen det stället!
På kvällen sedan hade vi bokat in oss på en Fondue-afton på restaurang Snögubben. Man åker upp i Bandvagn och uppe vid restaurangen bjuds man på massor av mat. Väldigt trevlig kväll! Men som sagt, vi är trötta och väldigt mätta nu.

Blåser ganska mycket idag, men vi bestämde oss ändå för att ta en dag i backen! Jätteroligt att åka! Vi tog en paus och vila i Våffelstugan mitt i Gustavs-backen.

Nu ska vi strax bege oss ut i backen igen. Man slöar till lite när man tar paus- och man blir verkligen härligt trött av skidåkning och frisk luft!